Tuesday, February 14, 2012

Ibu ayat al-Quran

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.
Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Yang Menguasai hari pembalasan.
Hanya Engkaulah yang kami sembah dan hanya kepada Engkaulah kami memohon pertolongan.
Tunjukkan kami jalan yang lurus.
(Iaitu) jalan orang-orang yang telah Engkau anugerahkan nikmat kepada mereka ; bukan (jalan) mereka yang dimurkai dan bukan pula jalan mereka yang sesat.

Complete 7 ayat. Baca dah hayati.

Wednesday, February 8, 2012

Cantik

One thing come across my mind when I saw a few pictures of SANGAT CANTIK people.

Sebenarnya, semua orang pun cantik. Manusia sebaik-baik makhluk kan. Ciptaan Allah semua baik-baik. For me, ada dua group of people. Sekali tengok, memang mata send impulse to the brain, interpret that that person cantik. Second, a group of people, bila kita padang dia lama-lama, kenal dia, SubhanAllah, baru realise orang tu memang cantik. :)

Thats my definition of cantik for me. Thank You (Y)

Monday, February 6, 2012

Birthday Shout Out !


Happy Birthday to Iyaaaaaa my adik yang sangat kurus. Muehehehe
Umur dah 16, be matured, study smart for your SPM next year. Take care dekat sekolah baru. :P
*Pesan kemain macam la dia baca kannnnnnn


Nampak je kurus tapi mampu sangat makan burger sebesar tuh.